PS3-ra készült játékok jönnek a PlayStation 5-re?

konzolvásárlás 2014 ps3 playstation 3
Sony PS3 and Microsoft XBOX 360 game consoles are for sale at a stall in a digital products mall in Shanghai, China, 10 July 2013. China is expected to soon end a 13-year ban on the production and sale of game consoles with only one key condition: foreign firms like Sony and Nintendo must make their products in Shanghais new free trade zone. The milestone move to allow foreign companies to make game consoles in Shanghais new free trade zone is part of a detailed policy blueprint for a Shanghai free trade zone, endorsed by Premier Li Keqiang, who is keen to make Chinese economy more open to the rest of the world and to make its currency more widely used. Chinese-language government documents on the policy package said that if foreign companies agreed to register in the new free trade zone in Shanghai, they would be allowed to promote and sell their products in the domestic mainland market after seeking approval for specific products from culture-related authorities, according to sources.
Vágólapra másolva!
Egy új szabadalom és furcsa PlayStation Store termékoldalak is erre utalnak.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben egyre gyűlnek a jelek, hogy a Sony konzolos üzletága riválist kíván állítani az Xbox Series gépeket vonzóvá tevő szolgáltatásoknak, konkrétan a kedvező árú játékbérlés, a régi játékok egy részének modern konzolokra való elhozása, továbbá a felhős játékfuttatás elérhetőségének bővítése lehet a terítéken. Emiatt a cég hamarosan megújíthatja a havidíjas PlayStation Plus és PlayStation Now szolgáltatásait, egy újragondolt és többrészes csomag formájában árulhatja azokat.

Sony PlayStation 3 Forrás: Imaginechina/Weng Lei

Most újabb információk érkeztek az ügyben, elsőként a Sony kapott egy szabadalmat, hogy az órajelek manipulálásával miként lehet a régi játékok futtatását könnyebbé tenni az új hardvereken. A dokumentumban Mark Cerny van feltüntetve feltalálóként, aki többek közt a PS4 és a PS5 vezető tervezője is volt.

Eközben PlayStation 5-ön a hivatalos játékbolt böngészése során feltűnhet, hogy egyes PlayStation 3-on kínált címek esetében megjelent az árazás a termékoldalakon. A régi játékokat eddig is megtekinthették a játékosok, de árcímke nem volt rajtuk, mivel nem futtathatóak az aktuális konzoljaikon.

A sok apró jelből egyre gyanúsabb, hogy a közeljövőben nagy bejelentéseket tesz majd a Sony konzolos üzletága.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!