Remekelt az iPhone 13 széria, újra az Apple a legnagyobb okostelefon-gyártó

iPhone 13 Pro Max
Vágólapra másolva!
A Canalys szerint 2021 negyedik negyedévében újra az Apple szállított a legtöbb okostelefont a világon.
Vágólapra másolva!

A Canalys elemzőcég közleménye szerint 2021 negyedik negyedéve során ismét az Apple szállította a legtöbb okostelefont, ezzel újra a világ legnagyobb mobilgyártója, megelőzve a Samsungot. A siker egyik kulcs az iPhone 13 széria általi erős kereslet az elemzők szerint.

Ami azt illeti, Kínában állítólag példa nélküli mennyiségben fogytak az iPhone-ok, a beszállítólánc helyzetének javulása ellenére nem tudnak elég iPhone-t gyártani, így egyes régiókat előnyben részesítenek.

iPhone 13 Pro Max Forrás: engadget

A Canalys szerint évekbe telik, mire a chipgyártási kapacitás megfelelő mértékben nő, így aztán a mobilgyártók új partnerekkel próbálnak egyensúlyba kerülni.

Az eddigi piacvezető Samsung a második, de elemzők szerint trendszerű volt az Apple első helye, hiszen az új iPhone-ok mindig felpörgetik az eladásait, majd azok visszaesnek. A negyedév során az Apple és a Samsung a piac 22 és 20 százalékát birtokolták, a top 5-be a Xiaomi, az Oppo és a Vivo fért még. Éves összehasonlításban az eladások összesen csak 1 százalékkal emelkedtek.