Megszólalt az Activision felvásárlása kapcsán a Sony

sony playstation 5 ps5 dualsense gamepad videojáték gamepad kontroller
Passzoló DualSense kontrollereket is jönnek a PlayStation 5 üde színű burkolatai mellé
Vágólapra másolva!
Nem tűnnek jókedvűnek a PlayStation-üzletág illetékesei.
Vágólapra másolva!

Továbbra is megy a kényszeres találgatás az idei év valószínűleg legnagyobb videójátékipari történése kapcsán, a tervek szerint 2023 közepére a Microsoft tulajdonába kerül az Activision Blizzard játékkiadó. Ennek messze legnagyobb vihart kavart következménye, hogy a hatalomátvétel után csak PC és Xbox platformokra érkezhetnek majd a pénznyomda Call of Duty sorozat újabb és újabb részei, bár a free to play Call of Duty Warzone jó eséllyel maradhat a Sony konzoljain.

A kép csak illusztráció Forrás: Sony

Most egy mondat erejéig a Sony is hajlandó volt megszólalni az akvizíció ügyében. „Arra számítunk a Microsofttól, hogy tiszteletben tartja majd a szerződéses kötelezettségeit, továbbá biztosítja az Activision játékainak multiplatform megjelenését" – nyilatkozta a Sony szóvivője a The Wall Street Journal újságírójának.

Az Xbox-üzletág vezetője a felvásárlás bejelentésekor leszögezte, hogy az Activision Blizzard másokkal kötött szerződéseit mindenképp tiszteletben fogja tartani az Xbox Game Studios, így emiatt semmiképp sem kell aggódniuk a Sony illetékeseinek. Emellett Phil Spencer egy elsőre jól hangzó, de a körmönfont megfogalmazása miatt jogilag szándékosan értelmezhetetlen vállalást is tett arra, hogy platformtól független „támogatni tervezi" a kiadó termékeivel játszó közösségéket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!