Megszaporodtak a brit iskolák elleni túlterheléses támadások.

Az Egyesült Királyságból származó információk alapján a jelenléti oktatástól irtózó diákok látszólag a virtuális iskolába járást sem kedvelik, közülük néhányan pedig tenni is hajlandóak az internetes órák megtartásának akadályozása érdekében. A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség sajtóközleménye szerint az előző évhez képest 2020-ban 107%-kal emelkedett az iskolák rendszerei ellen indított túlterheléses (DDoS) támadások száma, miután kényszerűségből át kellett állni az interneten keresztüli tanításra.

A kép csak illusztrációForrás: AFP/Armend Nimani

A hatóság szerint az iskolájuk ellen támadást indított nebulók átlagéletkora 15 volt, azaz javarészt középfokú oktatási intézmények diákjai próbáltak ilyen csínyeket űzni, de éppen 9 éves kibertámadó is keresztezte már a bűnüldöző szerv útját.

A helyzet javítása érdekében a hatóság és az iskolák számára távközlési szolgáltatásokat kínáló Schools Broadband életre hívták a Cyber Choices tájékoztató kampányt. Ennek keretében elmagyarázzák a diákoknak a legális és illegális internetes aktivitások közti különbséget, felelősségteljes és pozitív viselkedésre kívánják sarkallni őket a kibertérben, továbbá dekódolják számukra a számítógépes visszaélésekről szóló 1990-es törvény fontosabb részeit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!