Nagyon tartják az értéküket az iPhone 12-esek

motorola razr 2019 kagylómobil
Motorola Razr (2019)
Vágólapra másolva!
Ennél meglepőbb, hogy mely telefonok nem érnek fabatkát sem a használtpiacon.
Vágólapra másolva!

Friss értékállósági statisztikákkal rukkolt elő a használt mobilok árainak összehasonlítására kitalált SellCell szolgáltatás, az adatai szerint egy évvel a kiadásuk után messze az iPhone 12 mobilcsalád tagjai veszítettek a legkevesebbet az értékükből.

Motorola Razr (2019) Forrás: Motorola

Ez önmagában nem jelent újdonságot, emberemlékezet óta az iPhone-ok tartják a legjobban az értéküket, míg az androidos készülékek egy évnyi használat után tipikusan az eredeti vételi áruk feléért sem adhatóak el a használtpiacon.

Az iPhone 12 / iPhone 12 Pro / iPhone 12 Pro Max trió tagjai nagy átlagban csupán 33 százalékot veszítettek 12 hónap alatt értékükből, míg a negyedik helyen befutott iPhone 12 mini esetében már közel 44% az értékvesztés. A TOP5-ös lista utolsó helyére ~50% értékvesztéssel a Google Pixel 5 futott be, ami érdekes fejleménynek mondható, a többség valószínűleg Galaxy S mobilt tippelne helyette.

Az értéküket egy év után legjobban tartó mobilok... Forrás: SellCell

A TOP5 legnagyobb értékvesztést elszenvedett készülék listája sokkal érdekes képet fest, a várttal ellentétben ugyanis nem belépőkategóriás és olcsóbb középkategóriás mobilok alkotják, mindegyik erős középkategóriás vagy felső kategóriás modell.

... és a legnagyobb értékcsökkenést elszenvedett készülékek Forrás: SellCell

A Motorola és az LG készülékei érintett készülékei átlagosan bő 84% értékvesztést produkáltak 12 hónap alatt, ami sokkoló annak fényében, hogy továbbra is kompetens készülékekről van szó, a RAZR pedig az első kettéhajtható kijelzős kagylómobil volt a piacon.

Nem műszakilag van probléma a mobilokkal, az értékcsökkenés az irántuk való kereslet hiányából fakad.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!