Harcol a véres Pokémon-játékkal a Nintendo

pokemon legends arceus videojáték nintendo switch
Pokémon Legends: Arceus
Vágólapra másolva!
Összetéveszthetik a szülők egy napokban érkező hivatalos termékkel.
Vágólapra másolva!

A népszerű szellemi tulajdonokra épülő rajongói játékok készítői továbbra sem hajlandóak elhinni, hogy más kiadókkal és fejlesztőkkel ellentétben a Nintendo foggal-körömmel védi a termékeit. Emiatt most akár bajba is kerülhet egy tanulási célból mini játékok készítésébe fogott illető, a múlt héten videót osztott meg a közösségi médiában a Pokémon-témájú, belső személyű lövöldözős projektjéről.

Pokémon Legends: Arceus Forrás: Nintendo

A Redditen Dragon_GameDev becenéven futó személy az Unreal játékmotort használja, a Nintendo 3DS-re még 2016-ben megjelent Pokémon Sun and Moon játékból karaktereket és textúrákat csaklizva készítette el a projektjét. A játéka egy rendkívül fapados FPS-nek tűnik, amelyben lőfegyverekkel kell irtani a Pokémonokat, az alkotását nem tette az internetről letölthetővé.

A Nintendo viszont nagyon gyorsan rárepült a megosztott videóra, napok óta próbálja minden platfomról eltüntetni a nyomait. Ez alapvetően sem meglepő hozzáállás a részéről, ráadásul rosszkor jött számára a videós probléma, hiszen csütörtökön fogja piacra dobni exkluzívan a Switch konzoljára a Pokémon Legends: Arceust, ami egy harmadik személyű nézetet használó akció-szerepjáték.

A gyanú szerint a japán kiadó attól félhet, hogy „az új Pokémon játékra" az interneten rákereső szülők a rajongói projektből származó videókat láthatnak. Az ESRB által minden korosztály által játszhatónak besorolt hivatalos termékben sejthetően nem lehet sörétessel és gépfegyverrel irtani a Pokémonokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!