Mindennel megbirkózik Full HD felbontásban és magas beállítások mellett.

Elméleti síkon ma megkezdődik a január elején bemutatott GeForce RTX 3050 asztali számítógépes videókártya forgalmazása. Az NVIDIA visszafogottabb büdzséjű játékosoknak szánt grafikus vezérlője az eddigi legolcsóbb Ampere architektúrás termék a vállalattól, a briteknél bruttó 239 font, 102 ezer forint lesz a kezdőára.

Gigabyte GeForce RTX 3050 EAGLE 8GForrás: Gigabyte

A szerdán elérhetővé vált független tesztek alapján ennyiért korrekt vétel a termék, a Digital Foundry mérései alapján csak 10-20 százalékkal lassabb a GeForce RTX 2060-nál, cserébe viszont 25%-kal alacsonyabb az ajánlott fogyasztói ára. A GeForce GTX 1660 Superhez képest olyan 10 százalékkal gyorsabb, plusz elérhető rajta a DLSS és a valós idejű sugárkövetés, így papírforma szerint 20 dollár felárért cserébe egyértelműen jobb választás annál.

A tesztek alapján a legnagyobb gépigényű játékokban 1080p felbontásban és magas beállítások mellett az RTX 3050 képes hozni a 60+ képkockás átlagsebességet, így a kifejezett céljára megfelel. Emellett az 1440p felbontású játék sem lehetetlen vele, bár a 60 FPS-hez ragaszkodók sok esetben kénytelenek lesznek érdemben visszavenni a grafikai opciókból.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!