Új funkciókat kap februárban a Windows 11

windows 11 számítógép laptop notebook home office
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Előzetes formában az androidos appok futtatása is elérhetővé válik.
Vágólapra másolva!

Váratlan bejelentéssel rukkolt elő a Microsoft, valamikor február során funkciófrissítést fog kiadni a Windows 11-hez. Ez még nem az operációs rendszer idei főverziója, az várhatóan a nyáron vagy az ősszel érkezik, a februári frissítés javarészt csak hint még némi fűszert a mostani Windows 11 tetejére.

A kép csak illusztráció Forrás: Microsoft

A messze legérdekesebb újítás, hogy a februári funkciófrissítéstől nyilvános előzetes fázisba lép majd az androidos alkalmazások és játékok futtatásának lehetősége. A részletek nem világosak ennek kapcsán, így például nem tudni, hogy az Amazon App Store összes termékét telepíthetik-e majd a felhasználók, továbbá földrajzilag korlátozza-e a nyilvános tesztelést a Microsoft.

A funkciófrissítés kisebb újításai, hogy hívások során lehetőség lesz a Tálcáról némítani a mikrofont, visszajön a Windows 10-ben vegyes fogadtatásban részesült időjárásos felület a Tálcára, könnyebbé válik az ablakok tartalmának megosztása, továbbá a vizuálisan felújított Jegyzettömb és Médialejátszó appok is tiszteletüket teszik végre a felhasználóknál.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!