Xboxos mérnökökre vadászik az Apple

Apple TV 4K
Apple TV (2017)
Vágólapra másolva!
Nem kizárt, hogy saját játékkonzol piacra dobásában gondolkodik a vállalat.
Vágólapra másolva!

Váratlan értesülések érkeztek az Xbox Two podcast közelmúltbeli adásából. Az egyik házigazdájaként funkcionáló Jez Corden olyan pletykákat hallott, hogy az Apple állásajánlatokkal kereste meg az Xbox hardverfejlesztő részlegének egyes dolgozóit, mert valamiféle saját játékkonzolban gondolkodik, de ennél többet nem tud az ügyről. Corden a Microsoftnál belsős forrásokkal rendelkező Windows Central egyik írója, így időnként eljutnak hozzá csak szűk körben ismert információk.

Apple TV (2017) Forrás: Apple

A jelenlegi piaci állapotokat figyelembe véve rendkívül valószínűtlennek tűnik, hogy az Apple riválist próbálna állítani a PlayStation és az Xbox konzoloknak. Viszont az iPhone átalakításával nem lenne túl nehéz feladat egy Nintendo Switch-hez vagy Steam Deckhez hasonló, érintőkijelzőt és gamepades vezérlőszerveket egyaránt tartalmazó kézikonzolt összehoznia.

Ilyen módon a tartalmakból sem lenne hiány, hiszen az App Store jóvoltából rögtön kismillió játék volna elérhető az eszközre.

Persze mindez csak spekuláció, az Apple TV videójátékos funkcióinak bővítésével, vagy a kiterjesztett valóságos szemüvegével is összefüggésben lehet a microsoftos mérnökök megkörnyékezése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!