Megérkezett a Google Pay a CIB Bank ügyfeleihez

Google Pay, fizetés, 
 Wroclaw,,Poland,-,Nov,06,,2019:,Man,Holding,Smartphone,With shop,smartphone,data,pinpad,gadget,android,screen,global,illustr
Wroclaw, Poland - NOV 06, 2019: Man holding smartphone with Google Pay logo. Google Pay is electronic wallet developed by Google.
Vágólapra másolva!
A CIB Bank és a Mastercard együttműködésének köszönhetően már az androidos okostelefon-felhasználók is fizethetnek a mobiljukkal vagy akár az okosórájukkal.
Vágólapra másolva!

A bejelentés egy újabb mérföldkő a készpénzmentesség felé vezető úton, és az, hogy immár a Mastercard kártyák és az Android operációs rendszert futtató készülékek esetében is vásárolhatnak az ügyfelek ezzel az egyszerű, kényelmes és biztonságos fizetési módszerrel, határozott lendületet adhat a digitális tranzakciók további növekedésének.

A Google Pay Wallet funkciója február 1-től válik elérhetővé a lakossági ügyfelek, valamint a kis- és középvállalati szegmens számára a Széchenyi Kártya, illetve az Agrár Széchenyi Kártya tulajdonosok is digitálizálhatják saját plasztikjaikat az online fizetési rendszerbe.

Az elmúlt években folyamatosan nőtt az okostelefonos, illetve okosórás, érintésmentes fizetési tranzakciók aránya, ezt mi sem tükrözi jobban, minthogy a CIB Bank Google Pay-t használó ügyfelei közül ma már 4 százalék él rendszeresen az érintésmentes mobilfizetés lehetőségével.

A Google Pay Wallet funkciója minden CIB által kibocsátott bankkártyával igénybe vehető, a CIB Mobilapp-on keresztül a kártyák digitalizációja egyszerű, percek alatt elintézhető folyamat.

Az érintésmentes mobilfizetés élményéhez csupán olyan okostelefonra van szükség, amely rendelkezik beépített NFC-chippel – a mai telefonok döntő többsége már ilyen –, illetve fontos technikai feltétel, hogy a telefonon be legyen állítva a jelszavas, jelkódos, vagy a biometrikus azonosítás és az automatikus képernyőzár funkció is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!