Nem képes tartani az iramot az elődjével a PS5

sony playstation 5 ps5 játékkonzol
Sony PlayStation 5
Vágólapra másolva!
Milliókkal vágta vissza a legyártott darabszámra adott előrejelzését a Sony.
Vágólapra másolva!

Friss információkkal szolgált a konzolos üzletágának teljesítménye kapcsán a Sony, a vállalat szerint 2021. december 31-ig összesen 17,3 millió darabot sikerült értékesítenie a PlayStation 5-ből. Ez óriási érték, azonban a konzol rosszabbul teljesít az elődjénél, ugyanennyi idő alatt a PS4-ből 20,2 milliót adott el. A helyzetet nem a kereslet hiánya okozza, a cég nem tud eleget gyártani az új konzoljából.

Sony PlayStation 5 Forrás: Sony

További kellemetlen fejlemény, hogy Hiroki Totoki pénzügyi igazgató szerint a Sony 2022 márciusában kezdődő következő pénzügyi évének második fele kiszámíthatatlannak tűnik a PlayStation 5 gyártása szempontjából, így az eddigi 14,8 millió darabos előrejelzést visszavágta 11,5 millióra.

Szintén nem feltétlenül ragyogó hír, hogy a tavalyi év végére ugyan 48 millióra emelkedett a PlayStation Plus havidíjas szolgáltatásra előfizetők száma, ám ez éves összehasonlításban csak 600 ezres növekedést jelent, ami harmatosnak tűnik a 13+ millió eladott PS4 és PS5 játékkonzol fényében. A történethez persze hozzátartozik, hogy a tavaly értékesített PS5-ök java feltehetően olyan gamereknél landolt, akik az elődjéről kívántak átváltani rá, ők jó eséllyel régóta rendelkeznek ilyen előfizetéssel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!