Megújul a céges Gmail kinézete

google gmail
Elérhető lesz az üzleti ügyfelek böngészős Gmailjeiben a Chat, a Projektterület, továbbá a Megbeszélés
Vágólapra másolva!
Elérhető lesznek belőle a chathez és a videóhívásokhoz hasonló funkciók.
Vágólapra másolva!

A vállalati kommunikáció hatékonyságának javítása céljából a Google február 8-án megkezdi a cégek számára kínált Gmail új kinézetének bevezetését. Kozmetikai részletkérdések mellett a legnagyobb változtatás, hogy a böngészős felület bal szélére bekerül egy új oldalsáv, amelyen a felhasználók könnyen váltogatni tudnak a Levelek, a Chat, a Projektterület, továbbá Megbeszélés funkciók között.

Elérhető lesz az üzleti ügyfelek böngészős Gmailjeiben a Chat, a Projektterület, továbbá a Megbeszélés Forrás: Google

A vállalat tájékoztatása szerint a következő hónapokban további olyan fejlesztések is várhatóak, amelyek jobban integrálják majd a fent említett négy felületet, például a levelező keresőmezője képes lesz a chatüzenetek között is kutatni.

A február elején induló tesztidőszakot követően a megújult felület áprilisban válik alapértelmezetten bekapcsolttá, a nyár elejétől pedig már vissza sem lehet majd állni a jelenlegi kinézet használatára. A Gmail fogyasztói változatát használók számára a Google jelenleg nem tervezi elérhetővé tenni az új böngészős felületet, noha a fent említett funkciókat már tavaly tavasszal betette a Gmail általuk is használt mobilappjaiba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!