Feltűnően lelassult januárban a Windows 10?

laptop notebook számítógép windows 10 home office
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy opcionálisan telepíthető frissítéssel megoldható a probléma.
Vágólapra másolva!

Nem minden számítógépezőnél indult jól az év, a Microsoft januári összegző frissítéseinek telepítése után a Windows 10-et használók egy tábora a PC-jének lelassulására kezdett panaszkodni. A teljesítményveszteség mértéke az enyhén bosszantótól a drámai mértékűig terjedt, a Start menü lassú megnyitásától a fél órás elinduláson át a játékok közel nulla képkockás sebességgel való futásáig sok mindenről érkeztek beszámolók.

A kép csak illusztráció Forrás: Maurício Mascaro / Pexels

A probléma lehetséges okáról nem álltak elő feltételezésekkel az érintettek, de szerencsére a Microsoft illetékesei tudják, hogy honnan fúj a szél. Ennek megfelelően a napokban elérhetővé vált a KB5009596 jelzésű opcionális javítás, a Gépház alkalmazásban található Windows Update felületen keresztül manuálisan telepíthető patch a jelek szerint visszaállítja az érintett számítógépek teljesítményét.

A február 8-án esedékes hibajavító kedden a patch automatikusan települni fog a következő összegző frissítés részeként.

Kapcsolódó hír, hogy közben a Windows 11-hez is érkezett egy opcionális frissítés, amely szintén teljesítménybeli problémákat javít a Fájlkezelő alkalmazásban. Jövő kedden feltehetően ezt is megkapják majd automatikus telepítéssel a felhasználók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!