Drága kiegészítő a PS5-höz a Corsair 4 TB-os SSD-je

Corsair MP600 Pro LPX SSD
Vágólapra másolva!
785 dollárba kerül a Corsair MP600 Pro LPX SSD-je, de legalább 4 TB-os és támogatja a Sony PlayStation 5-öt is.
Vágólapra másolva!

A legújabb konzolgenerációs már kihasználja a villámgyors SSD nyújtotta előnyöket, de ez sajnos azt is jelenti, hogy a jelentősen olcsóbb, nagyobb tárhelyet kínáló merevlemezekkel már nem lehet bővíteni a Sony PlayStation 5, a Microsoft Xbix Series X vagy S tárhelyét. Aki tehát egy halom játékot akar kéznél tartani, annak nagy SSD-t kell néznie.

Corsair MP600 Pro LPX SSD Forrás: Corsair

A Corsair az MP600 Pro LPX SSD-jének új, 4 TB-os kiadásával segítene. A PCIe 4.0-s meghajtó ideális a PS5-höz, a szekvenciális olvasási és írási sebessége pedig a 7100 és 6800 MB-ot is eléri másodpercenként. Mivel 2800 TB írását viseli el a meghajtó, így egy darabig nem lesz gondja vele a konzol tulajdonosának, komoly játékidők mellett sem.

Kiváló választás lehet tehát például az oly népszerű Samsung 980 Pro SSD mellett ez a Corsai meghajtó, ugyanakkor nem árt szem előtt tartani, hogy a gyártó online boltjában is 785 dollárba kerül. Tény, hogy a nagy SSD drága, de ez mégiscsak hatalmas összeg egy adattárolóért, így érdemes mérlegelni, szükség van-e a 4 TB-ra.