A fizetős zenestreamelők között messze piacvezető volt ezen a téren.

A zenestreamelők piacára 2015-ben sokadik szereplőként belépett Apple Music a kezdetektől fogva három hónap ingyen próbaidőt biztosított a felhasználók számára, amivel messze a legbőkezűbb megoldásnak bizonyult. Viszont ennek kapcsán rögtön óriási vihart kavart, hiszen eredetileg egy fitying jogdíjat sem fizetett volna a zenészeknek a próbaidős ügyfelek zenehallgatásai után. Az Apple már akkor is felfoghatatlan vagyonon ült, a kicsinyes lépéssel többek közt Taylor Swift nyilvános haragját is kiváltotta, az előre borítékolható népharag miatt kénytelen volt gyorsan letenni az önmaga megszégyenítésével járó zsugoriskodásról.

A kép csak illusztrációForrás: Apple

Emellett a nagyvonalú próbaidő a leendő ügyfelek irányában sem volt hátsó szándéktól mentes: elsősorban arra szolgált, hogy jól belakhassák az Apple Music-ot, rengeteg zenét és lejátszási listát halmozzanak fel a fiókjaikban. A próbaidő lejárta után ez nagyban segíthetett meggyőzni őket arról, hogy ne vándoroljanak át egy rivális szolgáltatásba, hiszen ott kellemetlen és időigényes munka volna felépíteni ugyanazt a zenegyűjteményt.

Elsőként a japán Macotakara blog írója most kiszúrta, hogy a napokban az Apple csendben búcsút intett a három hónapos próbaidőnek, az új felhasználók már csak egy hónapig használhatják ingyen a szolgáltatást. A változtatást nem jelentette be a cég, ezek szerint már nem lát elég versenyelőnyt abban, hogy három hónapon át állja a megszerezni kívánt ügyfelek zenehallgatásának költségét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!