Hivatalosan is készül a Grand Theft Auto VI

grand theft auto gta v videojáték
Grand Theft Auto V
Vágólapra másolva!
Az elődje pedig március közepétől használja ki az új konzolok képességeit.
Vágólapra másolva!

A rendkívül bugos állapotban való kiadása miatt nagy csalódást keltett, remasterelt Grand Theft Auto-trilógia miatti bocsánatkérés után a Rockstar Games most újból megszólalt a játékszéria kapcsán, ezúttal a múltjára való visszatekintés helyett a jövője került a terítékre. A vállalat elsőként is bejelentette, hogy bőven készülőfélben van a Grand Theft Auto VI, és ugyan részleteket egyelőre nem kíván elárulni a projektről, de ragaszkodik a szokásos nagyobb / szebb / jobb szentháromsághoz a fejlesztése során.

Grand Theft Auto V Forrás: Rockstar Games

Mindeközben a 2013 óta töretlen népszerűségű elődjéről sem feledkezett meg a vállalat, állítása szerint 2022. március 15-én érkeznek meg hozzá a PlayStation 5 és Xbox Series javítások. A visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően a GTA V futtatható az új konzolokon is, de a patchekkel hivatalosan is három konzolgenerációssá válik, képes lesz kihasználni az új hardverek képességeit.

A következő generációs patch főbb újításai: akár 4K és 60 FPS renderelés, jobb minőségű textúrák, nagyobb látótávolság, HDR-es opciók, valós idejű sugárkövetés (ray-tracing), rövidebb töltési idők, 3D-s hangzás, továbbá haptikus visszajelzéshez hasonló platformspecifikus újdonságok.

A frissített GTA Online március közepétől különálló termékként is elérhető lesz az új konzolokra, PlayStation 5-ön az első három hónapban fizetni sem kell majd érte.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!