Nem lesz Fortnite a Steam Deckre

fortnite videojáték
Fortnite
Vágólapra másolva!
A kézikonzol Windowsra való átállításával orvosolható lehet a probléma.
Vágólapra másolva!

Egyelőre jórészt pozitív hírek érkeznek a korai előrendelőkhöz február végétől kezdve megérkező Steam Deck kézikonzolról, azonban némi meglepetésre az Epic Games vezére most arról adott hírt a Twitteren, hogy a vállalat nem fogja rajta hivatalosan támogatni a Fortnite battle royale futtatását.

Fortnite Forrás: Epic Games

Tim Sweeney elsőként is leszögezte, hogy a más fejlesztők által is használt Easy Anti-Cheat csalásvédelmi rendszere működőképes a Valve eszközén futó Steam OS-en. Viszont állítása szerint a Fortnite esetében túl nagy munka lenne támogatni a Linux rendszermag számos egyedi variánsát a csalásvédelmi komponensben. A két kijelentés elsőre erősen ellentmondásosnak tűnik.

Valójában az állhat a helyzet mögött, hogy a Fortnite nem található meg a Steam kínálatában, csak az Epic Games Store-ból telepíthető. Emiatt az emulált telepítése és futtatása a Steamen keresztül nem oldható meg, az Epic viszont nem tervezi sem a saját boltját, sem pedig a Fortnite-ot natívan elérhetővé tenni Linuxra.

Ha minden igaz, akkor a Steam Decken gyárilag futó operációs rendszer utólag lecserélhető lesz Windows 10-re vagy Windows 11-re, a jelek szerint a kézikonzolon mindenképp Fortnite-ozni kívánók kénytelenek lesznek felhackelni az eszközükre a Microsoft valamelyik rendszerét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!