Színesebbé válhatnak az Android 12-es mobilok

samsung galaxy s21 fe okostelefon
Samsung Galaxy S21 FE
Vágólapra másolva!
Március közepén kötelezővé válik a dinamikus témázás támogatása.
Vágólapra másolva!

Az Android Police exkluzív értesülései szerint a Google új követelményt talált ki a mobilgyártók számára, a forrása által látott belsős dokumentáció szerint 2022. március 14-től kezdve megköveteli az Android 12 esetében az appok dinamikus témázásának támogatását, onnantól kezdve nem hagy többé jóvá a funkciót nélkülöző rendszerszoftvereket a mobilokra és a táblagépekre.

A kép csak illusztráció (Samsung Galaxy S21 FE) Forrás: Samsung

Ez nem csak a jövőben piacra dobni kívánt termékeket érinti, hanem az legújabb rendszert utólag megkapó készülékeket is. Jóváhagyás hiányában a gyártók nem integrálhatják a szoftvereikbe a Google Mobile Services keretrendszert és a hozzá tartozó appokat, azaz nem tehetik elérhetővé a készülékeiken a Play Áruházhoz, a YouTube-hoz, vagy éppen a Chrome-hoz hasonló alkalmazásokat.

A megvalósítás módját illetően a Google nem kötözködik túl sokat, a gyártók a saját Monet témázójának használata mellett saját megoldásokat is bevethetnek, az előbbi a beállított háttérkép alapján generálja le a mobilappok felületén megjelenített színeket.

A Samsung One UI 4 kezelőfelület már a kezdetektől fogva megfelel az új szabálynak, míg a Motorola és a Xiaomi megkezdték a Google által biztosított színgeneráló beépítését az Android 12-es rendszerszoftvereikbe.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!