Rádióállomás tette tönkre a Mazda kocsikat

Mazda 3 facelift 2016
Vágólapra másolva!
Elhaláloztak az infotainment rendszereik, méltányosságból ingyen javít a gyártó.
Vágólapra másolva!

Furcsa problémáról számolt be a napokban a Geekwire, az egyesült államokbeli Seattle városában a KUOW rádióadó HD adása megbénította a 2014-2017 közötti Mazdák infotainment rendszerét. A beszámolók alapján az adóra váltás után a fejegységek vagy folyamatosan újraindulgattak, vagy csak a rádióadást voltak hajlandóak lejátszani, a tolatókamerához és navigációhoz hasonló funkciókat már nem tudták nyújtani.

A kép csak illusztráció (Mazda 3 2016) Forrás: Mazda

A tömeges panaszok hallatán a Mazda vizsgálatot kezdeményezett, közben pedig kiderült, hogy nem ez volt az első ilyen eset. Tájékoztatása szerint a hibajelenséget az váltotta ki, hogy a KUOW állomás által a HD műsorhoz megadott metainformációk hiányosak voltak, ennek hatására a fejegységek adatfeldolgozási bugja megbénította az infotainment rendszer működését.

A gyártó szerint az érintett ügyfelek a hivatalos márkaszervizeken keresztül ingyenes javítást kérhetnek, méltányossági alapon hajlandó orvosolni a problémát. Sajnos ennek során a komplett fejegységet ki kell cserélni egy újabb és kevésbé bugos szoftvert futtatóra, így részben az alkatrészek beszerzési nehézségei miatt eltarthat egy darabig, mire a szerelők minden ügyfélnél el tudják végezni a javítást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!