Hatvanezer forintért 90 Hz-es kijelző és 50 MP-es hátlapi kamera jár.

Újabb kedvező árú okostelefont dob piacra a HMD Global, elődjével azonos módon a Nokia G21-et is a hosszú akkus üzemidőre vágyók figyelmébe ajánlja, állítása szerint normál használat mellett három napot is bírhat egy töltéssel az 5050 milliamperes akkuja. A méretes telep támogatja a 18 wattos gyorstöltést, de feltehetően spórolási okból csak 10 wattos töltő került a mobil dobozába.

Nokia G21Forrás: HMD Global

A nagyon közeli jövőben elsőként Európában piacra kerülő készülék 170 eurós, olyan 61 ezer forintos ajánlott fogyasztó árat kapott. Ennek megfelelően nagy szenzációra nem kell számítani, de 6,5 hüvelykes és 1600×720 pixeles IPS érintőkijelzője a szokásos 60 helyett akár 90 Hz képfrissítési sebességre is képes, az 50 MP-es kamerája pedig állítólag aránylag gyenge környezeti fény mellett is képes értelmezhető fotókat készíteni. A fő képalkotó mellé 2 MP-es makrókamera és 2 MP-es mélységérzékelő társult a hátlapon, míg a telefon előlapi kamerája 8 MP felbontású.

A Nokia G21 nyolcmagos processzorú Unisoc T606 rendszerlapkát használ (korábban Spreadtrum néven futott a komponens beszállítója), a memória és a háttértár pedig modelltől függően 3+64 GB, 4+64 GB, továbbá 4+128 GB lehet. A specifikációk közül említésre méltó még az oldalt elhelyezett ujjlenyomat-olvasó, a nagy akku miatt 190 grammos súly, a microSD-foglalat, továbbá az audio Jack.

Sajnos a telefon még Android 11-gyel kerül piacra, de a tervek szerint megérkezik majd rá az Android 12 és az Android 13, biztonsági frissítéseket pedig három éven keresztül biztosít hozzá a HMD Global.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!