Ezerszínűek lehetnek a Steam Deck konzolok

valve steam deck videojáték játékkonzol
Steam Deck
Vágólapra másolva!
Bárki szabadon gyárthat magának és másoknak egyedi borításokat a géphez.
Vágólapra másolva!

Szuper hírrel szolgált a fontos tárgyaikat a maguk stílusához igazítani szeretők számára a Valve, Creative Commons licenccel elérhetővé tette az előrendelőkhöz február végétől megérkező Steam Deck kézikonzol külső borításának elkészítéséhez szükséges CAD-fájlokat.

Steam Deck Forrás: Valve

Ez azt jelenti, hogy egyszerűnek bizonyulhat otthon 3D-nyomtatással vagy ipari környezetben klasszikus megoldásokkal egyedi műanyag borításokat gyártani a Steam Deckhez, a csomag licence a tervek módosítását és az üzleti felhasználást is ingyen lehetővé teszi.

Első körben valószínűleg csak vizuálisan testre szabott külső borítások lesznek elérhetőek a Steam Deckhez, míg hosszabb távon a komolyabb hardveres moddolást is nagyban segíthetik a tervek. A Valve aktívan sarkall minden érdeklődőt a kreatívkodásra, kíváncsian várja a Steam Deckhez érkező nem hivatalos burkolatokat.

A mentalitással a cég teljesen szembemegy a Sonyval, az elmúlt bő egy évben a japán gyártó perrel fenyegette a PlayStation 5-höz egyedi külső borításokat piacra dobni kívánókat, maga kívánja lefölözni az efféle kiegészítők piacáról a hasznot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!