Egy aktívan kihasznált sérülékenységet is javítottak a böngészőben.

Váratlan biztonsági frissítést kapott mindhárom támogatott operációs rendszeren a Google Chrome éppen stabil főverziója, a 98.0.4758.102 verziójú kiadásban tizenegy sebezhetőséget javítottak az illetékesek. Ezek között kritikus nincs, de az egyik súlyos besorolású sérülékenység egy aktívan kihasznált nulladik napi hiba, minden bizonnyal ez volt a soron kívüli javítás kiadásának elsődleges oka.

Aktívan kihasznált sérülékenységet is javítottak a Chrome legfrissebb verziójábanForrás: Origo

A nulladik napi sebezhetőség részleteit nem hozta nyilvánosságra a Google, azonban a besorolásából ítélve távolról feltehetően nem használható ki, különben kritikus súlyosságának minősítették volna; a támadók jó eséllyel célzott támadások során vetették be. Érdekességként idén ez az első javított nulladik napi a hiba a böngészőben, tavaly tizenhatot szüntetett meg a vállalat.

A Chrome legújabb főverziója elméletileg minden felhasználónál automatikusan települ majd a következő napokban, az installációja ellenőrizhető és megsürgethető a böngésző névjegyoldalán (főmenü → Súgó → A Google Chrome névjegye).

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!