Korán jöhet a csúcs Snapdragon gyorsabb változata

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
Vágólapra másolva!
Állítólag túl nagy selejtaránnyal gyártja a jelenlegi modellt a Samsung.
Vágólapra másolva!

Már évek óta szokás a Qualcommnál a csúcskategóriás Snapdragon rendszerlapkák félidőben való lecserélése, a termékek Plus jelzést kapó második változatai érdemben csak a minimálisan magasabb órajelekben különböznek az eredeti modellektől. A WCCFTech egy hitelesnek tartott forrásra hivatkozva azt írja, hogy a Snapdragon 8 Gen 1 esetében a vártnál jóval korábban megtörténhet ez a váltás.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Forrás: Qualcomm

Ennek állítólagos oka, hogy a Snapdragon 8 Gen 1 tömeggyártásával megbízott Samsung nehézségekbe ütközött, túlságosan nagy hibaaránnyal tudja csak előállítani a komplex chipet, emiatt pedig a termék vevőknek való kiszállítása sem megy simán.

A forrás szerint időközben a rivális TSMC chipgyártónál felszabadult a Qualcomm számára szükséges kapacitás, így a Snapdragon 8 Gen 1 Plus modellt már azzal kívánja előállíttatni, ráadásul a szokásosnál hónapokkal korábban nyugdíjazni kívánja ez eredeti rendszerlapkát. A remények szerint a TSMC jobb technológiájának köszönhetően nem csak erősebb és kevesebbet fogyasztó chippel tudja ellátni a mobilgyártókat, de rendeléseik teljesítése is simábban megy majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!