Megfilmesítené a BioShockot a Netflix

bioshock videojáték
BioShock
Vágólapra másolva!
Ez már a második alkalom, hogy vászonra vinnék a sikerjátékot.
Vágólapra másolva!

Kezd óriási trenddé válni a videójátékok filmes és sorozatos adaptációja, a The Witcher tévésorozat sikerét követően a Netflix ezúttal a BioShockból készítene tévéfilmet. A The Hollywood Reporter beszámolója szerint még nagyon kezdeti stádiumban van a projekt, forgatókönyvíró sincs a képben.

BioShock Forrás: Irrational Games / 2K

A BioShock szellemi tulajdont birtokló Take-Two játékkiadó korábban sem zárkózott el a megfilmesítés ötletétől, a Karib-tenger kalózait rendezett Gore Verbinski már 2008-ban előállt az adaptáció ötletével. Végül 2014-ben kiderült, hogy a játékszéria kreatív igazgatója elkaszálta a projektet: Ken Levine elégedetlen volt a tartalommal, továbbá a költségvetést is túlságosan kevésnek ítélte.

A mostani filmadaptációs elképzelésekről semmit sem lehet tudni, még az sem világos, hogy a hullámsírba temetett Rapture vagy a felhők felett lángoló Columbia köszönhet-e majd vissza a képernyőkön, már ha megvalósul a projekt. Persze a BioShock Infinite-hez érkezett Burial at Sea kiegészítő szerint az eltérő identitású világok azonos univerzumban léteznek, így éppenséggel volna lehetőség mindkettő szimultán használatára.

Kapcsolódó érdekesség, hogy a Cloud Chamber Games stúdiónál jó ideje fejlesztés alatt álló Bioshock 4 állítólag az Antarktiszon játszódhat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!