Bármely számítógép Chromebookká alakítható

google chromebook chrome os laptop notebook internetezés
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Elsősorban régi számítógépek használatban tartására való a Chrome OS Flex.
Vágólapra másolva!

Immáron nem csak a Chromebook jelzésű számítógépeken használható hivatalosan a Google számítógépes operációs rendszere. A vállalat webhelyéről letölthetővé vált Chrome OS Flex kiadást elsősorban régi PC vagy Mac gépek használatban tartására javasolja a Google, meglehetősen elavult hardvereken is képes lehet korrektül lehetővé tenni a netezést, a tanulást, a munkavégzést.

A kép csak illusztráció Forrás: dawnfu / Pixabay

Az elsősorban cégeknek és iskoláknak szánt, de végső soron bárki által használható Chrome OS Flex egyelőre előzetes állapotban van, a Google szerint a normál Chrome OS frissítési ciklusát követi. A Flex által támogatott funkciók köre a hardver függvényében kerül beállításra, Intel és AMD processzoros gépekre telepíthető, az androidos appok futtatására egyáltalán nem kínál lehetőséget.

A Chrome OS Flex bejelentése nem okozott meglepetést, hiszen a Google még 2020 végén felvásárolta a Neverware nevű céget, ez a nyílt forráskódú Chromium OS-re épülő CloudReady rendszerével jó ideje lehetővé tette magánszemélyek, vállalatok és intézmények számára a számítógépeik Chrome OS-re való átállítását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!