Együtt megy tovább az Oppo és a Hasselblad

Oppo - Hasselblad
Vágólapra másolva!
Többé nem a OnePlus kiváltsága az együttműködés, főszerepet kap a közelgő Oppo Find X5 Pro.
Vágólapra másolva!

Bár a OnePlus a tavalyi csúcsmobiljának megjelenésekor úgy tűnt, hogy a Hasselblad közreműködésével előrébb törhet, azóta a márkát erősen maga alá olvasztotta az Oppo. A OnePlus 10 Pro továbbra is csak Kínában érhető el, alapmodell és Ultra még nincs, az OxygenOS-t idén leváltják egy közös rendszerre, a Hasselblad márkával való együttműködés pedig már nem a OnePlus kiváltsága.

Oppo - Hasselblad Forrás: Oppo

A főszerepben ugyanis az Oppo Find X5 széria, konkrétan a Find X5 Pro lesz. Ez hamarosan bemutatkozik, de már több kép is kiszivárgott, ezek alapján pedig Hasselblad logó tanúsítja az együttműködést. Azt nem lehet tudni, hogy ez miben merül majd ki, mennyire nyúlnak a kamerás felülethez és az algoritmusokhoz. A közös munkát mostanra hivatalosan is megerősítették.

A Find X5 Pro mindenesetre 50 megapixeles, Sony IMX766-ra építő főkamerát, hasonló ultraszéles egységet és 13 megapixeles, 5x-ös zoomkamerát kaphat, a házon belül fejlesztett MariSilicon X NPU támogatásával. Állítólag 5-tengelyes stabilizációs rendszert is beépítenek a Snapdragon 8 Gen 1-es mobilba.