Nem szárnyal a kínai mobilpiac

Honor Magic3 Pro+
Vágólapra másolva!
A Counterpoint szerint a negyedik negyedév során 11 százalékkal kevesebb készüléket szállítottak le a régióba.
Vágólapra másolva!

A Counterpoint Research elemzőcég adatai szerint Kínában nem alakultak túl jól az okostelefonok eladásai 2021 utolsó negyedéve során. Konkrétan 11 százalékkal kevesebb modellt szállítottak le a gyártók, mint 2020 azonos időszaka alatt.

Honor Magic3 Pro+ Forrás: Honor

A csökkenő piacnak ugyanakkor vannak nyertesei. A Honor a 7,5 százalékos piaci részesedését már 16,7 százalékra növelte, ezzel pedig a régió második legnagyobb szereplőjévé vált. A piacot az Apple vezeti 21,7 százalékkal, harmadik az Oppo 16,7 százalékkal, negyedik a Vivo 16,5, ötödik a Xiaomi 16,1 százalékkal. A legnagyobb növekedést az Apple és a Xiaomi produkálták.

Előbbi az iPhone 13-nak köszönheti sikerét, a prémium szegmensben ott ennek a modellnek egész kedvező volt az ára. A Honor számára a Magic3 széria hozott sikereket, szintén a prémium szegmensben. Ugyanebben a kategóriában várható idén a Honor, Oppo és Vivo menetelése, de az összehajtható mobilokra is koncentrálnak majd. Ezen felül az MWC alkalmából az európai piacokra is elhozhatják meglévő készülékeiket.