Nem működik minden olyan PC-n a funkció, amely hivatalosan kompatibilis a rendszerrel.

Rengeteg ígérgetést követően elsőként az Egyesült Államokban végre széles körben használhatóvá vált a Windows 11 hivatalos Android-emulátora, ezzel egyénileg telepített, vagy az Amazon Appstore áruházból letöltött mobilalkalmazások futtathatóak az operációs rendszeren.

A Play Áruház helyett az Amazon Appstore közbenjárásával telepíthetőek a Windows 11-re az androidos appokForrás: Microsoft

Most kissé megkésve a Microsoft közölte az androidos appok futtatásához szükséges hardveres követelményeket, amelyek alapján a Windows 11-gyel hivatalosan kompatibilis számítógépek egy részén nem fogja aktiválni a mobilappok futtatásának lehetőségét. Ennek három oka van: 4 GB helyett 8 GB minimum memóriát követel meg hozzá, az asztali számítógépes AMD Ryzen 2000 processzorokat nem találta elégségesnek a jó élmény biztosításához, továbbá specifikusan SSD-t ír elő háttértárnak.

Az androidos appok futtatásához kért PC:

  • minimum 8 GB, de inkább 16 GB RAM;
  • 8. generációs Intel Core, AMD Ryzen 3000, vagy Qualcomm Snapdragon 8c processzor;
  • SSD-háttértár;
  • bekapcsolt virtualizáció az alaplap UEFI-jében (BIOS-ában).

Nem lenne meglepő, ha valamiféle konfigurációs fájl átállításával kicselezhető volna a minimum követelményeknek való megfelelőség tényleges ellenőrzése, de mindenesetre papíron ez a gépigény.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!