Egyelőre sikeresnek ítéli a virtuális tereit a Meta

barbados, metaverse, illusztráció
Mark Zuckerberg officially announces on Thursday Oct 28, 2021 the new name for Facebook: Meta. The rebrand is about solidifying the social media giant as being about the metaverse, which Zuckerberg sees as the future of the internet. Mark Zuckerberg officially became the CEO and chairman of Meta. (Photo by EyePress News / EyePress via AFP)
Vágólapra másolva!
Három hónap alatt megtízszereződött a havi szinten aktív felhasználók száma.
Vágólapra másolva!

A The Verge értesülései szerint a Facebookot a múltnak tekintő, helyette a metaverzumba tekintő Mark Zuckerberg egyelőre elégedett lehet a Metára átnevezett közösségi médiás cégének teljesítményével. A napokban egy belső értekezlet során Chris Cox termékigazgató büszkén közölte a mostantól maximális komolysággal „metamate"-nek hívni kívánt dolgozókkal, hogy december eleje óta tízszeres növekedéssel 300 ezernél tart a Horizon Worlds és a Horizon Venues virtuális terek havi szinten aktív felhasználóinak száma, az előbbiben pedig már 10 ezer egyéni világot hoztak létre a felhasználók.

Mark Zuckerberg és a metaverzumos avatárja Forrás: EyePress via AFP

Az általános közösségi teret adó Horizon Worlds és az élő események követésére kitalált Horizon Venues jelentik a vállalat metaverzumos terveinek lelkét, jelenleg mindkettő csak VR-headsettel látogatható. Az alapvető mechanikáikat tekintve nagyon hasonlóak, a fő különbség köztük, hogy az előbbiben a Robloxhoz vagy a Minecrafthoz hasonlóan saját világokat építhetnek a felhasználók, míg az utóbbi passzív jellegű tartalomfogyasztásra lett kitalálva.

A két Horizon-termék hosszas zárt bétázást követően tavaly december elején vált elérhetővé az észak-amerikai felhasználók számára. Emiatt nem meglepő, hogy rövid idő alatt óriásit ugrott az aktív felhasználóinak száma, a további országokban és kontinenseken való elérhető válásával vélhetően lesz még néhány ugyanilyen tüske a felhasználói számban.

Ami ennél is fontosabbnak bizonyulhat, hogy Mark Zuckerberg szerint idén a VR-headsetet nem igénylő mobilappos változataik is megjelenhetnek, ami rövid távon garantáltan újabb robbanást fog eredményezni a felhasználói számban.

Nyitott kérdés, hogy a terek mennyire lesznek képesek fenntartani a felhasználók érdeklődését, és persze újabbakat bevonzani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!