Hivatalosan is retró az iPhone 6 Plus

iphone 6, start, új, launch
Tokió, 2014. szeptember 19. Egy japán nő mutatja új készülékét az Apple két új okostelefonja, az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus árusításának megkezdésekor egy tokiói Apple-üzlet előtt, a japán főváros Ginza negyedében 2014. szeptember 19-én. (MTI/EPA/Franck Robichon)
Vágólapra másolva!
Némi szerencsével még képesek lehetnek javítani a szervizben.
Vágólapra másolva!

Az Apple-t szapulni kívánók bőven válogathatnak a releváns beszélgetési témákban, azonban azt nem lehet elmondani a vállalatról, hogy a mobileszközei ne élveznének hosszú hardveres és szoftveres támogatást, ezen a téren minden másik riválist messze lekörözve piacvezető.

Tokió, 2014. szeptember 19. Egy japán nő mutatja új készülékét az Apple két új okostelefonja, az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus árusításának megkezdésekor egy tokiói Apple-üzlet előtt, a japán főváros Ginza negyedében Forrás: MTI/EPA/Franck Robichon

Nemrég a MacRumors kiszúrta, hogy újabb taggal bővült az Apple hivatalosan is retró kategóriás eszközeit felsoroló listája, ezúttal a 2014 szeptemberében piacra dobott iPhone 6 Plus csatlakozott a társasághoz. A mobilhoz utoljára 2019-ben jött szoftverfrissítés az iOS 12.5.5 képében, ám a tulajdonosaik a szervizekben egészen mostanáig biztosan tudták javíttatni a készüléket.

A listára való felkerülése azt jelenti, hogy az alkatrészek beszerzési nehézségei miatt szükség lehet némi mázlira a sikeres javíttatásához.

Az Apple rutinja alapján az iPhone 6 Plus két év múlva válhat teljes mértékben elavulttá, a szervizek várhatóan 2024 elejétől kezdve nem lesznek képesek többé rendelést leadni a pótalkatrészeire.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!