Keserű szájízt hozhat a most mobilt vásárlóknak a Snapdragon 8 Gen 1 Plus

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
Vágólapra másolva!
Gyakorlatilag meg sem jelentenek a Snapdragon 8 Gen 1 chipes mobilok, a lapkát mindjárt leváltja a Qualcomm.
Vágólapra másolva!

Mostanra nem titok, hogy a Snapdragon 888 után a Snapdragon 8 Gen 1 sem sikerült igazán jól, a Qualcomm idei top chipje is hajlamos a melegedésre, visszaveszi a teljesítményét és gyengécske üzemidőt garantál. A szivárgások szerint a helyzeten úgy javítana a cég, hogy a TSMC 4 nm-es gyártósoráról, idő előtt dobná piacra a Snapdragon 8 Gen 1 Plus chipet. A szokásos őszi debütálás helyett ez már a második negyedévben befuthat.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Forrás: Qualcomm

A legutóbbi szivárgások szerint a gyártás jobban alakul a TSMC-nél, mint a Samsung üzemeiben, az viszont még kérdés, hogy a gyártók rohama után tudják-e teljesíteni az összes rendelést.

Tény ugyanakkor, hogy keserű szájízt hagy majd mindez azoknál, akik most készülnek Snapdragon 8 Gen 1-es csúcsmobilt vásárolni. Európában a Xiaomi 12, OnePlus 10 Pro, Oppo Find X5 széria lehet ilyen, Európán kívül a Samsung Galaxy S22 sorozat is. Ezek zöme még meg sem jelent a nemzetközi piacon, és aki megvesz majd egy ilyen drága készüléket, nem sokáig mondhatja majd el, hogy a legújabb és legjobb technológia van benne.