Leszerepelt a Galaxy S22 gyorstöltése

Samsung, galaxy, S22, ultra, teszt
A kijelző napfényben is jól látható.
Vágólapra másolva!
Nem töltenek gyorsabban a külön és drágán megvehető 45 wattos töltővel a mobilok.
Vágólapra másolva!

A csúcsmobiloktól megszokott módon a Galaxy S22 termékcsalád tagjai is méretes akkukat kaptak, a normál modellbe 3700 milliamperes, a pluszba 4500 milliamperes, míg az Ultrába 5000 milliamperes telep került. A sima Galaxy S22 csak 25 wattos gyorstöltés támogat, ám a két drágább testvérével elméletileg a 45 wattos gyorstöltők képességei is kihasználhatóak.

Samsung Galaxy S22 Ultra Forrás: Origo

Ez jól hangzik a lemerült csúcsmobiljaikat gyorsan feltölteni kívánók számára, azonban a Galaxy S22+ és a Galaxy S22 Ultra esetében a GSMArena mérései szerint nincs érdemi különbség a 25W és a 45W teljesítményű töltés között. Az összehasonlító mérésekhez a Samsung hivatalos gyári töltőit használta a kiadvány munkatársa, plusz érdekességként kipróbált egy harmadik féltől származó 65 wattosat is.

Az eredmények alapján a használt töltőtől függően az okostelefonok fél óra alatt 60-65% töltést tudtak felvenni, a teljes feltöltésük pedig 59-64 percet vett igénybe. Egyelőre nem világos, hogy mi áll a jelenség hátterében, talán csak szoftveres hiba akadályozza a 45 wattos töltő kihasználását, ám a készülékek tulajdonosainak egyelőre biztosan nem éri meg kiadni érte plusz tízezer forintot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!