Bemutatkozott a PlayStation VR 2 headset

sony psvr2 playstation vr 2 headset virtuális valóság
Passzol a PlayStation 5 kinézetéhez a PlayStation VR 2 headset
Vágólapra másolva!
Lelepleződött a végső dizájn, az árral és a megjelenési idővel továbbra is adós a Sony.
Vágólapra másolva!

Befejezte végre a második generációs virtuális valóság headsetének lassú és folyamatos leleplezését a Sony, a specifikációinak és a kontrollerének bemutatása után most végre megcsodálható a termék végleges dizájnja. A PlayStation 5-höz egyetlen USB-C kábellel csatlakoztatható eszköz valószínűleg kevesek őszinte meglepetésére megörökölte a játékkonzol dizájnját, a komfort érdekében állíthatóak lettek a lencséi, továbbá jobban szellőzik a viselése során.

Passzol a PlayStation 5 kinézetéhez a PlayStation VR 2 headset Forrás: Sony

A PSVR2 sisakja szemenként 2000×2040 pixel felbontású HDR OLED kijelzőket kínál, összességében 110 fokos látószöget biztosít, a képfrissítési sebessége pedig játéktól függően 90-120 Hz. Nagy fejlesztés még, hogy az elődjétől eltérően külső hardver helyett belső szenzorokkal valósítja meg a fejkövetést, ami a követés hatékonysága és a kényelem szempontjából is rendkívül hasznos.

A VR-headset kinézetének mostani leleplezése ellenére a Sony nem árulta el, hogy várhatóan mikor és mennyiért kerül majd piacra a termék, a pletykák szerint az idei év végén vagy a jövő év elején lehet számítani a megjelenésére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!