Botok teszik tönkre a Spotify közösségi funkcióját

spotify
Spotify
Vágólapra másolva!
Ismeretlen zenészek számait adják hozzá a nyíltan szerkeszthető listákhoz.
Vágólapra másolva!

Nem állt távol a Spotifytól az újdonságok átgondolás nélküli elérhetővé tétele, az elmúlt időszakban ismeretlen tettesek a közös műsorlistákkal kezdtek visszaélni. A funkcióval a felhasználók mások által szabadon szerkeszthető lejátszási listákat hozhatnak létre, például baráti társaságok vagy hasonló ízlésű csoportok közös erővel szedhetik össze rajtuk a legjobbnak vélt dalokat.

Spotify Forrás: John Tekeridis / Pexels

A jelenlegi visszaélés során női nevekre – például Ashley, Emma, Elsie – hallgató botok támadtak a bárki által szerkeszthető lejátszási listákra, kevesek által ismert előadók számait adják hozzá azokhoz. A botok célja feltehetően az érintettek reklámozása, a meghallgatási számok manipulálásával próbálnak jogdíjkifizetéseket kisajtolni a zenestreamelő szolgáltatásból.

A Spotify eddig nem adta jelét, hogy törné a kollektív fejét valamiféle specifikusan megoldáson. A panaszosok annyit tehetnek, hogy a botok felhasználói profiloldalát behozva blokkolják azokat, majd eltávolítják a kéretlen számokat a műsorlistáikból. Sajnos érkezett olyan beszámoló, hogy a takarítgatás megtorlásaként a botok törölték a kitisztított lejátszási listáról az összes dalt, a pórul járt bbnaluu nicknevű személy és az ismerősei egy 19+ órás zenei válogatástól búcsúzhattak el emiatt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!