Behozta a jelszókezelési hiányosságát a Chrome

google chrome
Egy kísérleti funkció bekapcsolását követően megjelenik a jelszavak manuális hozzáadásának lehetősége a Chrome-ban
Vágólapra másolva!
Már manuálisan is hozzáadhatóak belépési adatok a jelszókezelőjéhez.
Vágólapra másolva!

Jelszókezelő alkalmazás nélkül lehetetlen magas szinten tartani az internetes jelenlét biztonságát, hiszen a kulcsfontosságú webhelyekhez egyedi és megjegyezhető jelszót kell kitalálni, a többihez pedig véletlenszerűen generáltat beállítani. Emiatt ha a kismillió használt webhely valamelyikétől kilopják az ott beállított jelszót, akkor a támadók nem tudják azt felhasználni más fiókokba való betöréshez.

Egy kísérleti funkció bekapcsolását követően megjelenik a jelszavak manuális hozzáadásának lehetősége a Chrome-ban Forrás: Origo

A biztonsági szakemberek szerint a böngészőkbe épített jelszókezelők használata nem a legjobb ötlet, hiszen a számítógépekre felkerült kártevők könnyen kilophatják a bennük tárolt adatokat, de realisztikusan a legtöbb felhasználó számára jobbak a semminél, ráadásul kényelmes a használatuk.

A talán leggyakoribb tényleges nyűg velük, hogy egyes webhelyeken nem ajánlják fel a név és a jelszó mentését, ezzel nagy bosszúságot okozva az olyanoknak, akik nem ugyanazt a jelszót használják újra és újra minden egyes webhelyen. Most végre a Google Chrome-ban is megoldódott ez a probléma, a jelenlegi stabil főverzió egy kísérleti lehetőségét aktiválva már

lehetőség van benne a nevek és a jelszavak manuális mentésére.

A funkció bekapcsolásához a chrome://flags/#add-passwords-in-settings linket kell betölteni a címsorban, majd a kiemelt Add passwords in settings opciót át kell állítani Enabledre. A böngésző újraindítása után a Beállítások → Automatikus kitöltés → Jelszavak részben megjelenik a manuális jelszómentés lehetősége.

A funkció használata nagyon egyszerű, csak be kell írni vagy másolni a megfelelő portál webcímét, továbbá a hozzá tartozó nevet és jelszót a megfelelő mezőkbe, majd a mentés gombra kattintva tárolódik az információ.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!