Az Ukrajnában zajló orosz invázió kapcsán adott ki közleményt a három telekommunikációs vállalat.

"Az Ukrajnában kialakult helyzetre tekintettel a Telekom ügyfelei 2022. február 1-től (visszavonásig) ukrajnai roaming partnerhálózatokon forgalmazott roaming díjait, beleértve az alapdíjas hanghívásokat, az alapdíjas SMS-eket és a mobilinternet forgalmat, teljes mértékben, összeghatár nélkül jóváírja annak érdekében, hogy a hozzátartozóikkal történő kommunikációjukat támogassa." - írja a Telekom.

A Vodafone is közleményt adott ki, azt írják, minden Ukrajnában tartózkodó lakossági ügyfelének díjmentessé teszik a roamingot, az SMS-, adat- és hívásforgalom esetében egyaránt. A díjmentes forgalmazás Magyarországra indított hívásokra és SMS-ekre, valamint az Ukrajnán belüli forgalmazásra vonatkozik.

A Telekom és a Vodafone közleménye utánmegkérdeztük a Telenor Magyarország kéviselőjét is, aki válaszában jelezte számunkra, hogy a Telenor mai naptól (visszavonásig) jóváírja az Ukrajnában tartózkodó ügyfelei adat, hang és SMS roaming díjait. A kialakult helyzetre való tekintettel a Magyarországról ukrán alapdíjas telefonszámokra irányuló nemzetközi hívások díját szintén (visszavonásig) jóváírja ügyfeleinek a szolgáltató.