Kétféle kijelzőméretben válik elérhetővé az alumíniumházas gép.

Hazánkban nem közismert tény, ám egy ideje már léteznek Nokia márkajelzésű laptopok, a vállalat webhelyén pedig most formális bejelentés nélkül felbukkant a legújabb modell. A PureBook Pro gépet az OFF Global nevű cég tervezte, és pusztán annyi különbség van a két változata között, hogy a kisebbikbe 15,6 hüvelykes, míg a nagyobbikba 17,3 hüvelykes megjelenítő került.

Nokia PureBook ProForrás: Nokia

Az alumíniumházas gépek további specifikációi már azonosak: Full HD felbontású IPS kijelzőt, tízmagos Intel Core i3-1220P processzort, 8 GB memóriát, 512 GB SSD háttértárat, ujjlenyomat-olvasós hitelesítést, előtelepített Windows 11-et, továbbá háttérvilágításos billentyűzetet képesek felmutatni.

Portokban nem bővelkednek, két klasszikus USB-A és egy USB-C mellett csak audio Jacket kínálnak. Egy videókimenetet praktikus lett volna elérhetővé tenni rajtuk a külső monitor könnyű csatlakoztatása érdekében.

A Nokia webhelyén egyelőre nincsenek árak, azonban a pletyka szerint a kisebb modell 699 euróba, a nagyobbik pedig 799 euróba kerül majd, átszámítva 256 ezer és 293 ezer forintokról van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!