Gamer frissítést kapnak a Sony egyes tévéi

Sony Bravia XR A75K
Vágólapra másolva!
Egy éve ígérte meg a dinamikus képfrissítési sebesség támogatását.
Vágólapra másolva!

Nem sieti el a beígért funkciók elérhetővé tételét a Sony, a nagyjából egy évvel ezelőtti bejelentése után most megkezdte a 2021-es évjáratú, Bravia XR processzoros tévéinek továbbokosítását. Az A90J OLED modellre az USA-ban most megérkezett frissítés telepítését követően támogatottá válik a dinamikus képfrissítési sebesség (VRR), bemutatkozik a beépített mikrofon érzékenységének állítási lehetősége, könnyebb lesz váltogatni a hangkimenetek között a gyorsbeállításokban, továbbá az Apple AirPlay videóknál a 4K tükrözés és a Dolby Atmos is aktiválódik.

A kép csak illusztráció Forrás: Sony

Az Xbox Series játékkonzolok és a modernebb videókártyák által támogatott dinamikus képfrissítési sebesség lehetővé teszi, hogy a tévék hozzáigazítsák a ténylegesen kapott képkockaszámhoz a képfrissítési sebességüket. Ez egyrészt megszünteti a kép időnként tapasztalható szétcsúszását, másrészt a képkockasebesség hullámzásakor sokkal simább érzetet kelt a mozgás.

A Sony ígérete ellenére a PlayStation 5 még mindig nem támogatja a VRR-t, így az csak rivális játékplatformokat választottak számára válik kihasználhatóvá a tévéinek mostani frissítésével.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!