Lassítja a mobilappokat a Samsung?

samsung galaxy s22 ultra okostelefon mobilozás
Samsung Galaxy S22 Ultra
Vágólapra másolva!
Egyelőre nem világos, hogy melyik okostelefonjai érintettek az ügyben.
Vágólapra másolva!

Botrány van kirobbanóban a Samsung háza táján, bizonyítékokkal alátámasztott beszámolók alapján úgy tűnik, hogy olyan tízezer mobilalkalmazás futtatását lassíthatja egyes Galaxy mobiljain a kikapcsolhatatlan „Game Optimizing Service" háttérszolgáltatásán keresztül.

Samsung Galaxy S22 Ultra Forrás: Samsung

A tapasztalatok alapján a népszerű teljesítménymérő programok kivételt képeznek a lassítás alól, egy dél-koreai YouTuber a Galaxy S22 Ultrán való teszteléskor átírta a nem lassított 3DMark csomagnevét a lassított Genshin Impactére, mire 2618-ról 1141 pontra csökkent a kapott pontszám.

Egyelőre zavaros, hogy melyik készülékek lehetnek érintettek az ügyben, az Android Authority nem találta meg a lassítást végző szoftvert a Galaxy S22 / S20 FE / S10E modelleken, de a Galaxy S21 Plus telefonja tartalmazta, míg a 9to5Google munkatársa szerint nincs rajta a rendelkezésére álló Galaxy S22 Plus-on. Talán szoftververzió vagy hardveres variáns kérdése lehet, hogy mely készülékeken található meg a háttérszolgáltatás.

Hírünk írásáig a Samsung nem kommentálta a felfedezést, remélhetően hamarosan tisztázza a helyzetet.

Az elmúlt években az Apple mellett jó néhány androidos mobilgyártó körül is kipattant már botrány a mobiljaikon futó alkalmazások titkos lassítása miatt, a legutóbb tavaly a OnePlus kerül kínos helyzetbe emiatt. A vállalat azzal magyarázta a helyzetet, hogy csak a rendszerlapkák legerősebb magjain veszi vissza a csúcsterhelést, a vevők észre sem veszik a lassítást az appok használata során, cserébe viszont kevésbé melegednek és jobb akkus üzemidőt biztosítanak a telefonok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!