Nincs baráti viszonyban a Destiny 2 és a Steam Deck

destiny 2 shadowkeep videojáték
Destiny 2: Shadowkeep
Vágólapra másolva!
SteamOS használata esetén kitiltásra számíthatnak az erősködők.
Vágólapra másolva!

Egy hete kezdődött meg a Steam Deck kézikonzolok kiszállítása az előrendelőkhöz, így az elvárhatónak megfelelően egyre könnyebb tájékozódni arról, hogy melyik játékok játszhatóak rajta, sok esetben maguk a fejlesztők adnak erről tájékoztatást.

Destiny 2: Shadowkeep Forrás: Bungie

Nemrégiben végre a Destiny 2 fejlesztését végző Bungie is információt nyújtott végre a témában, bár a véleménye sokaknak nem fog tetszeni: jelenleg csak Windowson engedélyezi az élő szolgáltatásos üzleti modellű termék futtatását a számítógépes játékosok számára, a Steam kliensének Proton emulációs rétegén keresztül semmilyen Linux alatt sem hagyja jóvá a termékkel való szórakozást.

A cég szerint nem támogatott operációs rendszer detektálása esetén a játék automatikusan leállítja magát, aki pedig megpróbálja bármilyen hackeléssel kicselezni ezt a mechanizmust, az a játékból való kitiltásra számíthat.

A helyzet nem részletezett oka szinte garantáltan a csalásvédelem körül keresendő.

Ennek megfelelően a Steam Deck konzolon jelen pillanatban csak a SteamOS rendszer Windowsra való lecserélésével futtatható a Destiny 2. A korai beszámolók szerint alapvetően elég jól működik a gépen a Windows 10, de a rendszer és az appok felületének kis kijelzőre való optimalizálatlansága miatt rossz felhasználói élményt nyújt, plusz még nem érhetőek el a Deck hivatalos meghajtószoftverei sem.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!