Leszámolt a csúcstelefonokkal a Nokia

Nokia 9, PureView, anrdoid, telefon, kamera, teszt
Hátlap, a speciális kamerarendszerrel.
Vágólapra másolva!
A belátható jövőben a belépő- és középkategóriára fókuszál a HMD Global.
Vágólapra másolva!

A 2019-ben csúnyán megbukott Nokia 9 Pureview modell óta a finn HMD Global nem próbálkozott meg újabb csúcsmobil piacra dobásával, az Android Authority riportja szerint pedig a vállalatnek nincs is terve a szegmensbe való visszatérésre. Ezt Adam Ferguson, a gyártó marketingfőnöke erősítette meg a kiadványnak adott interjújában.

Nokia 9 Pureview Forrás: HMD Global

Ferguson szerint a belátható jövőben a vállalat a lehető legjobb belépő- és középkategóriás okostelefonok fejlesztésére fókuszál, hogy ezekben a kategóriákban a lehető legtöbbet nyújtsa a vevőknek. Magyarázata alapján a HMD kissé elbízta magát a kezdeti időkben, minden árkategóriában küzdeni kívánt a konkurenciával, csak épp masszívan kisebb büdzséből gazdálkodhatott, ennek pedig meg is lett a negatív következménye.

A helyzet láttán a HMD Global újragondolni kényszerült a stratégiáját, Ferguson szerint a belépő- és középkategória irányába való elmozdulás jó döntésnek bizonyult, már zsinórban hat negyedéve nyereséges működést képes felmutatni. A remények szerint az új fókusz lehetővé teszi, hogy kialakítsa a Nokia mobilokat kedvelők és preferálók új generációját, ezzel megalapozva a márka mobilpiacon való hosszú távú jövőjének.

Tudja jól a cég, hogy a régi szép idők dicsőségéből csak ideig-óráig lehet megélni, a mobiljainak ténylegesen bizonyítaniuk kell.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!