Bemutatkozott az Android 12L

google android 12l
Google Android 12L
Vágólapra másolva!
Táblagépekre, továbbá dupla és kettéhajtható kijelzős mobilokra szánja a Google.
Vágólapra másolva!

Végre hivatalosan is debütált a táblagépekre, továbbá dupla kijelzős és kettéhajtható kijelzős mobilokra szánt Android 12L. Az operációs rendszer óriási újdonságokat nem hoz, javarészt csak szabványosnak mondható módon tartalmazza mindazon funkciókat, amelyeket a Microsoft és a Samsung az elmúlt években a saját szakállukra implementáltak a Surface Duo, a Galaxy Fold és a Galaxy Tab eszközeikben, hogy hatékonyabban és kényelmesebben kihasználhatóak legyenek a kijelzőik.

Google Android 12L Forrás: Google

A Google szerint a jövőben nem lesz két különböző Android a használt eszköz típusától függően, az Android 12L specifikus fejlesztéseit be fogja integrálni az ősz tájékán elkészülő Android 13-ba, a gyártók pedig az igényeiknek megfelelően készülékenként beállíthatják, hogy miként nézzen ki és működjön a termékeiken az operációs rendszer.

A bejelentés mellé járt képeken a Google végig tableteken illusztrálta az Android 12L kinézetét és működését, állítása szerint még idén a Samsung, a Lenovo és a Microsoft egyes táblagépeire, dupla kijelzős mobiljaira és kettéhajtható kijelzős mobiljaira is megérkezik majd frissítésként.

Google Android 12L Forrás: Google
Google Android 12L Forrás: Google

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!