Búcsúzik a YouTube félkalóz mobilappja

mobilozás okostelefon smartphone
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Jogi fenyegetéssel állíttatta le a Vanced fejlesztését a Google.
Vágólapra másolva!

Sosem váltak különösebben közismertté az alternatív androidos YouTube mobilappok, pedig a hivatalos szoftverhez képest jobb testre szabási lehetőségekkel rendelkeznek, továbbá ingyen kínálják a havidíjas YouTube Premium extráit, például a reklámmentesítést és a háttérben való lejátszást.

A kép csak illusztráció Forrás: mikoto.raw / Pexels

A Google sok évnyi viszonylagos békességet követően nemrég keménykedésbe kezdett, első körben a védjegyeinek használatába belekötve minden a YouTube-ra való utalást töröltetett a YouTube Vanced alternatív mobilappból és annak webhelyéről, most pedig további fenyegetésekkel elérte a Vanced névre átkeresztelt szoftver fejlesztésének és terjesztésének befejezését.

A Vanced nyugdíjba küldésének bejelentésekor a fejlesztők nem mentek bele a jogi fenyegetések részleteibe, de a Google ügyvédei feltehetően a YouTube programozási felületeinek illetéktelen használatával és a szerződési feltételek megsértésével vádolták őket. A mobilapp letöltési linkjei hamarosan eltűnnek a hivatalos weblapról, ám a Vanced telepített példányai egészen addig működni fognak, amíg az idők során elvégzett módosítások miatt inkompatibilissé nem válnak a YouTube-bal.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!