Zuckerberg szavai alapján első körben talán csak mutogatni lehet majd azokat.

Mostanra a rengeteg ügyeskedőnek és csalónak köszönhetően látszólag nehezen menthetővé vált az NFT megítélése, azonban ez nem akadályozza meg az Instagramot a gyűjthető digitális holmik támogatásának megkezdésében. Erről korábban a szolgáltatásért felelős Adam Mosseri már beszélt, most pedig az éppen zajló SXSW konferencián Mark Zuckerberg is megerősítette a fejleményt.

Mark Zuckerberg a HarvardonForrás: AFP/2017 Getty Images/Paul Marotta

Zuckerberg nem állt készen a pontos tervek ismertetésére, állítása szerint a következő hónapokban fokozatosan kerülnek be az NFT-vel kapcsolatos funkciók az Instagramba. A szavai alapján a digitális ereklyék talán mutogatási célból elsőként csak bevihetőek lesznek valamiképp a szolgáltatásba, majd a későbbiekben az elkészítésükre is lehetőséget biztosíthat a jelenleg kialakítás alatt álló környezet.

Ennek megfelelően az Instagram NFT-s elképzelései homályosak, ami legalább stílszerűnek mondható. Végső soron talán az lehet az ötlet, hogy a platform lehetőséget adhatna az influenszereknek az NFT-k készítésére és eladására, bár az év elején bevezetett havidíjas támogatással a követőik már jelenleg is képesek adakozni nekik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!