Véget vetne a jelszómegosztásnak a Netflix

Koronavírus, vírus, televízió, tv, tévé, karantén, TV, netflix, tévézés, házimozi, Tévézés a karantén idején, tévézési szokások, trendek, tévéző emberek, távirányító, karantén
Tévézés a karantén idején
Vágólapra másolva!
Büntetés helyett kedvező áron legalizálhatóvá tenné a potyautasokat.
Vágólapra másolva!

A barátokkal és rokonokal jelszavakat megosztó ügyfelek folyamatos fejfájást jelentenek a havidíjas internetes szolgáltatások számára, potenciálisan jelentős bevételtől esnek el a potyautas felhasználók miatt. A trükközők kiszúrása automatizált módon is lehetséges, a szolgáltatások szerződési feltételei pedig lehetőséget adnak a jelszómegosztó előfizetők fiókjainak letiltására, ám a cégek ódzkodnak fellépni ellenük, hiszen nem szeretnének fizetős ügyfeleket elveszíteni.

A kép csak illusztráció Fotó: Polyák Attila - Origo

A Netflix most Chilében, Costra Ricában és Peruban megkezdte egy alternatív koncepció tesztelését: a jelszavukat másokkal megosztók fiókjairól kitiltja a potyautasokat, majd felajánlja az előfizetőknek, hogy fejenként havi olyan 1000 forintnak megfelelő felárért szponzorálhatják a videónézésüket, ezzel „legalizálva" a helyzetet.

Az ügyhöz kapcsolódóan a Netflix megoldotta a nézői profilok másik felhasználói fiókokba való átvitelét is, ez például akkor jöhet jól, ha megszűnik valaki potyautaskodási lehetősége, a funkcióval át tudja vinni a megtekintési előzményeit és egyes beállításait az általa regisztrált felhasználói fiókba.

„A családi csomagok rendkívül népszerűek, azonban nem mindenki számára világos, hogy mikor és hogyan osztható meg másokkal a Netflix. Emiatt háztartások között is zajlik a fiókok megosztása, ami hatással van a tagjainknak szánt új sorozatokba és filmekbe való befektetési képességünkre" – magyarázta megértő hangnemben a helyzetet Chengyi Long, a Netflix termékfejlesztési vezetője.

Az új legalizálási ötlet egyelőre csak tesztelés alatt áll, nincs rá garancia, hogy a jövőben globálisan elérhetővé válik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!