Egy kattintásos játékdemókat hoz a Google Stadia

google stadia gamepad kontroller
Google Stadia gamepad
Vágólapra másolva!
Közben pedig egyszerűbbé válik a fejlesztők számára a játékaik portolása.
Vágólapra másolva!

Csendben próbál fenntartható pályára állni az eddig rendkívül limitált sikert aratott Google Stadia felhős játékfuttató szolgáltatás, a háttérbeli munkának pedig kezdenek végre látszódni az eredményei.

Google Stadia gamepad Forrás: Google

Elsőként is pár nappal ezelőtt kiderült, hogy a belátható jövőben a szolgáltatás sokkal könnyebbé fogja tenni a játékfejlesztők számára a termékeik windowsos változatainak Stadiában való működésre bírását, a remények szerint így tempósan és jelentősen bővülni kezdhet kínálata. A felhős játékfuttató Linuxot használ a háttérben, ami nehézséget okoz a fejlesztők számára.

A másik nagy érdekesség, hogy a fogyasztók számára is próbálja megkönnyíteni a Stadia és a benne elérhető termékek kipróbálását a Google, a kompatibilis böngészőkben Stadia-fiók nélkül is elindíthatóak lesznek a játékok időlimites demóváltozatai, csak rá kell majd kattintani a kipróbálás gombra az elindításukhoz. A lehetőség az év végéig fokozatosan válik elérhetővé a Stadiában játékokat forgalmazó összes fejlesztő és kiadó számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!