Sokkal okosabbá válnak a Roomba és a Braava takarítórobotok

Roomba robotporszívó
Vágólapra másolva!
Az iRobot frissítése új funkciókat hozott a Roomba és a Braava eszközökre, egyes modellek sokat fejlődtek.
Vágólapra másolva!

Az iRobot kiadta a Genius 4.0 Home Intelligence szoftverfrissítést, ami Roomba robotporszívókhoz és Braava felmosórobotokhoz elérhető. Ennek révén új funkciókat kapott például a Roomba i3 és i3+. Az Imprint Smart Mapping például testreszabott térképek létrehozását teszi lehetővé, így appon keresztül vagy hangparanccsal konkrét helyiségekbe küldhető el takarítani a robot.

Roomba robotporszívó Forrás: irobot

A helyiséghez kötött beállítások is elérhetőek, így részleteiben is beállítható a takarítás és annak részletei. A Roomba j széria az objektumfelismerést is hatékonyabbá teszi a frissítéssel, a ruhákat és a törölközőket is képes már kikerülni.

A Wi-Fi-képes Roomba és Braava eszközök esetében az Amazon és a Google hangasszisztensei után a Siri segítségével is megkérhető a robot, hogy hangutasításra takarítson ki mindenhol. Ne zavarj módot is kaptak az eszközök, így beállítható, mikor ne dolgozzanak. A véletlen indításokat pedig olyan zár gátolja, amit gyerekekre és kisállatokra tekintettel építettek be. Az új szoftver június végéig érkezik meg mindenkihez.