Hivatalos a Sony válasza az Xbox Game Passre

sony playstation plus
Csomagkínálattá válik a PlayStation Plus
Vágólapra másolva!
A PlayStation is megkapja a maga havidíjas játékbérlő szolgáltatását.
Vágólapra másolva!

Igaznak bizonyultak az elmúlt hónapok pletykái, a Sony kedden bemutatta az Xbox Game Passre kitalált válaszát. A korábban Spartacus kódnéven futott, megújult PlayStation Plus csomagkínálatban a vállalat PlayStation 4 és PlayStation 5 konzolokon is bevezeti havidíjért való játékbérlési lehetőséget, olyan 400 terméket érhetnek majd el az előfizetők.

Csomagkínálattá válik a PlayStation Plus Forrás: Sony

Az új csomagkínálat három szintből áll. A legolcsóbb PlayStation Plus Essential teljesen azonos a jelenleg ismert PlayStation Plusszal: az előfizetők hozzáférést kapnak az internetes többjátékos módokhoz, kedvezményeket vehetnek igénybe a PlayStation Store-ban, továbbá minden hónapban kapnak pár felár nélkül letölthető játékot. Az árazás sem változik, havi / negyedéves / éves számlázással 8,99 / 24,99 / 59,99 euróba kerül majd.

A nagy újdonságot a második PlayStation Plus Extra csomag jelenti, az erre előfizetők hozzáférnek majd olyan 400 játékhoz a PS4 és a PS5 konzoljukon, megkötések nélkül játszhatnak a kínálatában lévő, egyelőre nem tisztázott címekkel. A költsége havi, negyedéves, továbbá éves előfizetéssel 13,99 / 39,99 / 99,99 euró lesz, ami nagyjából 5200 / 15 ezer / 37 ezer forintot jelent.

Hazánkban a rivális PC/Xbox Game Pass havi 3000 forintért érhető el, így a Sony játékbérlője havi és háromhavi fizetést választva masszívan drágább, csak egy évet előre kifizetve kerül egy szintre a költségük. A Microsoft megoldásának további nagy előnye, hogy az Xbox Game Studios és időnként más partnerek játékai már a megjelenésük napjától elérhetőek benne, ezzel szemben

a Sony játékbérlőjében nem lesznek vadiúj címek.

A csomagkínálat legdrágább tagját PlayStation Plus Premium névre keresztelte a Sony, ez a fentieken túl további akár 340 játékhoz biztosíthat hozzáférést, helyi futtatással PS1/PS2/PSP, míg felhős streameléssel PS3 címek is akadnak köztük. A fent említett számlázási ciklusok mellett 13,99 / 39,99 euró / 119,99 euró lesz az ára, azonban csak olyan piacokon él majd, amelyeken elérhető a jelenleg PlayStation Now-nak hívott játékstreamelő.

Hazánk nincs köztük, az efféle piacokon kissé olcsóbban (a konkrét összegek még tisztázatlanok) a PlayStation Plus Deluxe lesz helyette, ami lehetőséget ad Premiumban lévő, helyi futtatással működő játékok letöltésére.

A megújult PlayStation Plus csomagkínálat júniustól kezdve hullámokban válik majd elérhetővé, elsőként a legfontosabb ázsiai piacokon vezeti be a Sony, később Európában és Észak-Amerikában is debütál, végül pedig a világ többi részén élő gamerek is megkapják.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!