Összeállt a Xiaomi és a Leica?

Xiaomi 12 Pro
Vágólapra másolva!
A jelentések szerint a MIUI app arról árulkodik, hogy mégis nyélbe ütik a Xiaomi és a Leica mobilpiaci együttműködését.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi években divattá vált az okostelefonok és a fényképezők gyártóinak mobilpiaci együttműködése, bár az esetek többségében pusztán marketingről van szó, ugyanis az együttműködéseknek nem mindig vannak látható előnyei, sőt, olykor nem is nyúl a hardverekhez vagy algoritmusokhoz a fényképezős vállalat.

A Huawei és a Leica egykori együttműködése azonban példaértékűnek számított, sokat tettek a mobilfotózás fejlesztéséért. A Huawei problémái miatt viszont teljesen háttérbe szorult a kapcsolat, ugyanúgy, ahogy a nyugati piacokon gyakorlatilag senki nem vesz már Huawei mobilt.

Xiaomi 12 Pro Forrás: android central

Sokszor pletykálták, hogy a Leica ezért új partnert keres, bár eddig tagadták a dolgot hivatalosan. A jelentések szerint azonban mégsem a Honor lesz a befutó, hanem valóban a Xiaomi, ahogy többször is szóba került. A kínai MIUI ROM-on belül a MIUI app kódjában állítólag már utalásokat is találtak a Leica márkára, fotós és videós szűrők kapcsán.

Hivatalosan tehát semmi nem dőlt el, és ha együtt is működik a két fél, nem tudni, hogy milyen mértékben. Ha lesz Leica logó a Xiaomi mobilokon, akkor a Xiaomi 12 Ultra lehet az első.