Elmarad idén az E3 játékkiállítás

e3 2019 videojáték
E3 2019
Vágólapra másolva!
A szervezők szándéka szerint 2023-ban nagy hűhóval visszatérhet a rendezvény.
Vágólapra másolva!

Tovább küszködik a világ egykoron legnagyobb és legfontosabb videójátékos kiállítása, a 2020-as rendezvény koronavírus miatti elmaradása, majd a 2021-es teljesen online formában való megtartása után a szervezők bejelentették az E3 2022 teljes elmaradását.

E3 2019 Forrás: E3 / ESA

Az eredeti remények szerint az ESA idén klasszikus tömegrendezvény formájában kívánta megtartani a műsort, azonban januárban a koronavírusos aggodalmak miatt a szervezők letettek erről, helyette újból az online formátumra kívántak átállni. Most kiderült, hogy ebből sem lesz semmi, a hivatalos állásfoglalás szerint az ESA inkább a jövő évi esemény megreformálására fordítja az erőforrásait, hogy visszahozza az E3 megkopott fényét és jelentőségét.

Az E3 2022 elmaradása jó eséllyel a kisebb és közepes méretű kiállítókat érinti érzékenyen, a nagy kiadóknak nem okoz problémát a termékeik saját eseményeken való bemutatása, főleg mivel így kényelmesen maguk választhatják meg a bejelentéseik idejét, a riválisok zajának hiányában pedig a sajtó is többet tud foglalkozni azokkal.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!